rss

FIAT a suspendat productia motorului 1.3 Multijet

  1. 25/02/2008
  2. Tags: Fiat 1.3 multijet
    Vezi toate fotografiile (1)
    Concernul din Torino a fost nevoit sa suspende productia de motoare 1.3L Multijet din cauza unor probleme calitative ridicate de unele componente provenite de la anumiti furnizori.

    Propulsoarele sunt in acest moment fabricate la mai multe uzine din Italia si Europa de Est, iar intreruperea ciclului de productie va cauza intarzieri importante in procesul de livrare al masinilor.

    Potrivit unei declaratii oficiale, decizia de a stopa productia a fost o consecinta directa a “unui numar de anomalii care au privit o componenta achizitionata de la un furnizor, ce intra in ansamblul motorului 1.3 Multijet”.

    Propulsorul diesel cu tehnologie common-rail este in acest moment montat pe o gama larga de modele din nomenclatorul FIAT si este deosebit de apreciat atat la nivelul clientelei, cat si la nivelul specialistilor – este castigator, in 2005, al trofeului “Motorul Anului” la categoria 1,0-1,4 litri –, drept pentru care problema, probabil, nu ii va afecta foarte mult imaginea. Poate doar pe a lui FIAT...
    Vizualizari: 1289