rss

Fiat 500 Tender Two: masinuta de plaja electrica

  1. 08/09/2008
  2. Tags: Fiat 500, Fiat 500 Tender Two
    Vezi toate fotografiile (3)

    Carosierul milanez Castagna a creat un studiu de design mai special bazat pe noul Fiat 500, care este in spiritul modelului original de plaja Fiat 500 Jolly realizat de Ghia in anii 50.

    Pentru a crea Tender Two, o masinuta destinata oamenilor bogati precum detinatorii de yacht-uri si jucatorii de golf, designerii de la Castagna au indepartat portierele, scaunele din spate, haionul si acoperisul de pe modelul de serie pentru a mentine rigiditatea structurii, dupa care au ridicat si intarit pragurile laterale ale lui 500.

    Cea mai vizibila modificare o reprezinta plafonul textil retractabil, la care se adauga tema nautica adoptata prin montarea unor placi din lemn similare cu cele folosite la barci sau yacht-uri in spatiul de incarcare si in partea superioara a pragurilor. In acelasi timp, Tender Two beneficiaza de o noua tapiterie.

    Totusi, cea mai importanta caracteristica a lui Fiat 500 Tender Two este sasiul. Carozzeria Castagna a inlocuit trenul de rulare de serie cu unul electric al carui nivel al emisiilor de CO2 este 0!

    Italienii sustin ca 500 Tender Two atinge o viteza de varf de 130 km/h si dispune de un pachet de baterii litium-ion care incarcate timp de patru ore ii permit sa acopere 140 km.

    Vizualizari: 1101