rss

FIA revizuieste sistemul balastului

  1. 23/12/2006
    Vezi toate fotografiile (2)
    Regulamentul tehnic al Campionatului Mondial al Turismelor (WTCC) va suferi o modificare in 2007 la capitolul balastului impus concurentilor. O practica des intalnita in cursele de turisme este echilibrarea sanselor prin impunerea unei greutati suplimentare masinilor care s-au clasat in frunte in etapa precedenta. Insa pilotii si managerii echipelor angrenate in editia de campionat 2006 au considerat ca s-a ajuns prea departe cu balasturi de pana la 80 kg, fapt care – in opinia lor – nu ar avea efectul dorit, ci sunt de natura sa obstructioneze competitia.

    Astfel, Comisia pentru Masini de Turism din cadrul FIA a revizuit sistemul de balast aplicat in WTCC din 2007. La prima etapa la care participa in noul sezon (indiferent daca participa la toate cursele ori au numai un program limitat), toti pilotii vor avea la bord un balast de 20 kg, care va scadea sau va creste in etapa urmatoare, in functie de clasarea lor in cursa.

    Invingatorului i se vor adauga inca 20 kg de greutate suplimentara, in timp ce ocupantul locului secund va primi doar 15 kg, iar pentru cei clasati pe locurile 3-5, numai 10 kg. Se continua cu 5 kg pentru ceilalti concurenti clasati in puncte (locurile 6-8), in timp ce restul pilotilor se vor bucura de o reducere a balastului initial (5 kg in minus pentru locul 9, respectiv 10 kg pentru restul participantilor). Greutatea maxima cumulativa va fi astfel de numai 40 kg.
    Vizualizari: 426