rss

Ferrari’s FXX Mille-Chili Concept: detalii noi

  1. 06/09/2007
  2. Tags: Ferrari, FXX Mille-Chili Concept
    Vezi toate fotografiile (1)
    Acum trei luni, constructorul din Maranello a surprins pe toata lumea cu conceptul FXX Mille-Chili, un supercar cu forma lui Enzo dar realizat plastic si carton, ce reprezenta, spuneau italienii, strategia Ferrari de imbunatatire a imaginii in fata ecologistilor.

    Acum suntem in masura sa va dezvaluim ceva mai multe despre acest plan, aferent unui viitor ce ar putea marca chiar si existenta unui Ferrari hibrid.

    Desi propulsiile de tip benzina-electric nu sunt inca un subiect arzator la Maranello, putem spune cu siguranta ca viitoarele modele marcate de logo-ul calutului cabrat vor ingloba diverse tehnologii de economisire a consumului de combustibil, vor fi mai mici ca dimensiuni si mai aerodinamice.

    Nu va speriati insa: chiar daca economica de combustibil va juca un rol foarte important in viitorul lui Ferrari, compania italiana nu are de gand sa renunte la celebrele sale motoare V12 in favoarea unora ecologice.

    Pana la aparitia unui supercar preferat pana si de cei mai fanatici aparatori ai planetei, designerii Ferrari vor focusa pe crearea unor caroserii mai aerodinamice, in timp ce inginerii vor cauta solutii de usurare a maselor.

    Marea surpriza ar putea fi insa reintoarcerea la motoarele supraalimentate, o solutie ce va fi insotita de implementarea tehnologiei injectiei directe si de cea a franarii regenerative (similara cu cea care va fi adoptata in sezonul 2009 din Formula 1).
    Vizualizari: 1003