rss

Ferrari-ul lui Steve McQueen de vanzare

  1. 30/04/2007
  2. Tags: 250 GT, Berlinetta Lusso, Ferrari
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pe langa faptul ca a fost unul din cei mai mari actori de la Hollywood, Steve McQueen a fost pilot de curse si un avid colectionar de masini speciale. Cascadorul ajuns actor stia cum sa stapaneasca caii putere, iar colectia personala de bolizi demonstra acest fapt cu prisosinta.

    Actorul, printre altele, a fost posesorul unui Mustang folosit la filmarile pentru Bullit, dar si a doua Porsche-uri – un 917, respectiv 911 S – utilizate pe platourile de la Le Mans. Nici Ferrari-urile nu-l lasau rece, una din masinile sale preferate fiind o reprezetanta a “calutului cabrat”.

    Este vorba de un 250 GT Berlinetta Lusso, derivata din nu mai putin faimosul 250 GT. Modelul in cauza are o vopsea maro speciala, metalica, si a fost folosita de star zi de zi, timp de zece ani.

    Dupa aceea masina a fost vanduta si a trecut prin mai multe maini pana a ajuns la proprietarul actual, in 1997. Din acel moment, masina a trecut prin 4.000 de ore de restaurare si, la ora actuala, este cea mai bine conservata dintre suratele ei.

    Casa Christie’s a fost aleasa pentru licitatia ce va fi organizata in august, pretul de vanzare fiind estimat undeva intre 800.000-1.000.000 USD.
    Vizualizari: 1056