rss

Ferrari SUV, rival pentru Porsche Cayenne!

  1. 07/01/2008
  2. Tags: Ferrari suv
    Vezi toate fotografiile (1)
    Nu aveti de ce sa fiti nelinistiti, privirea nu va inseala - acest SUV are pe grila frontala calutul cabrat! Intr-o miscare de marketing care se vrea o adevarata lovitura de piata, italienii de la Ferrari planuiesc sa construiasca un model care sa rivalizeze cu Porsche Cayenne.

    Avand numele de cod F151, viitorul SUV de la Ferrari ar urma sa aiba un interior practic, un spatiu destinat bagajelor extrem de generos si excelente abilitati off-road.

    Aflat inca in primele faze ale sale, proiectul F151 insa nu a primit unda verde din partea mai-marilor Ferrari de teama ca nu cumva imaginea legendarului brand sa fie patata.

    Fotografia de fata ne arata cam cum ar urma sa arate versiunea de productie a clasicului off-roader. Acesta ar trebui sa aiba in jur de 5 metri lungime si 2 metri latime, dimensiuni care s-ar traduce intr-un habitaclu spatios care poate gazdui confortabil 5 adulti.

    In timp ce designerii se lupta sa realizeze un Ferrari aratos, inginerii trebuie sa faca din viitorul SUV un model cu o dinamica impecabila.

    Gama de motorizari este departe de a fi finalizata, insa este de asteptat ca aceasta va include versiuni ale actualelor propulsoare V8 si V12.

    Transmisia si tractiunea integrala vor reprezenta cea mai dificila misiune. Deoarece nu este disponibil nici un sistem de casa, Ferrari va trebui sa dezvolte tehnologia existenta imprumutata de la un alt mare constructor, Mercedes fiind favorit.

    O alternativa ieftina ar fi folosirea platformei cu tractiune pe puntea spate folosita de modelul 612 Scaglietti. Cuplata la un sistem hi-tech de control al tractiunii, trenul de rulare s-ar putea adapta conditiilor off-road, insa este mult mai probabil ca inginerii Ferrari sa se concentreze in primul rand pe o manevrabilitate excelenta.

    In timp ce Maserati a renuntat la proiectul unui SUV, Ferrari marjeaza pe ideea unui model 4x4 cu un pret mai mare, care s-ar ridica la aproximativ 130.000 de euro.

    Daca proiectul F151 va primi aprobarea din partea boss-ilor, Ferrari va lansa viitorul SUV in forma concept-car in 2010, versiunea finala de productie urmand a aparea un an mai tarziu.
    Vizualizari: 1232