rss

Ferrari pregateste un model bazat pe FXX Millechili Concept

  1. 20/06/2008
  2. Tags: Fxx millechili
    Vezi toate fotografiile (3)

    In urma cu un an, la 21 iulie 2007, Ferrari prezenta publicului conceptul ecologic FXX Millechili, un model realizat din plastic, carton si... hartie. Evident, acesta nu era functional. Foarte asemanator cu modelul Enzo, dar cu dimensiuni sensibil mai mici, Ferrari FXX Millechili reprezenta raspunsul italienilor la tevatura din jurul "masinilor verzi", care a pus pe jar intreaga lume.

    Acum s-a confirmat ca oficialii "Calutului Cabrat" sunt dispusi sa ia din ce in ce mai in serios productia de masini ecologice si vor folosi conceptul prezentat anul trecut ca baza de plecare pentru viitorul supercar. Nu se stiu amanunte despre viitorul model ce va iesi pe portile fabricii din Maranello, insa este sigur ca acesta va beneficia de un sasiu din aluminiu - o versiune modificata a celui pe care este construit F430 - si nu va cantari mai mult de 1.000 kilograme.

    In lupta cu poluarea, inginerii italieni nu sunt dispusi sa renunte, inca, la performantele care i-au consacrat si vor echipa noul model cu un motor V10 de 600 CP. Ferrari vor incepe productia noului supercar in 2010 si estimeaza o serie de 300 de unitati, fiecare pornind de la aproximativ 500.000 dolari.

     

    Vizualizari: 1335