rss

Ferrari paraseste F1 in cazul introducerii motorului standard

  1. 28/10/2008
  2. Tags: F1, Ferrari, Fia, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    de Catalin Anton

    Ferrari a anuntat ca isi va reconsidera prezenta in F1 in cazul in care va fi introdus motorul cu specificatii fixe pentru toate echipele.

    Constructorul italian, desi de acord cu incercarea de scadere a costurilor, considera ca aceasta uniformizare este in detrimentului sportului care se bazeaza in primul rand pe competitie si pe dezvoltarea de noi tehnologii.

    Intr-un efort de a scadea costurile competitiei, presedintele FIA Max Mosley a anuntat inaintea Grand Prix-ului chinez ca federatia doreste introducerea motoarelor si transmisiilor standard pana in 2012. Acestea ar urma sa fie produse de o companie din afara competitiei, sau ar oferi constructorilor concurenti posibilitatea de a si le produce singuri pornind de la un caiet fix de specificatii.

    FIA a anuntat ca a fost deja contactata de companii interesate de producerea motoarelor, in ciuda impotrivirii vehemente venite din partea echipelor concurente, care considera ca aceasta decizie duce la pierderea competitivitatii intre constructori. Toyota a anuntat de asemenea parasirea competitiei in cazul introducerii noilor reguli.

    Vizualizari: 928