rss

Ferrari nu se teme de rivalitati

  1. 15/01/2009
  2. Tags: F1, Felipe massa, Ferrari, Formula 1, Kimi raikkonen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ferrari a declarat ca nu-si face griji cu privire la rivalitatea dintre Felipe Massa si Kimi Raikkonen si nici ca aceasta ar putea afecta lupta pentru castigarea titlului in acest sezon.

    Raikkonen este hotarat sa faca imbunatatiri anul acesta, pentru a contrabalansa dezamagirea din 2008;  el s-a antrenat intensiv in acest sens pe timpul iernii si a mai pierdut din greutate.

    Daca va mai amintiti cum a pierdut Massa titlul mondial la doar un punct diferenta, va puteti da seama de riscul ridicat ca cei doi piloti sa-si ia puncte unul altuia.

    Cu toate acestea, Stefano Domenicali, directorul Ferrari, a afirmat ca echipa este convinsa ca nu vor exista probleme in a-i gestiona pe cei doi. “Echipa lucreaza pentru ambii piloti si daca le putem oferi o masina competitiva, asa cum speram s-o facem, nu vedem de ce ar exista presiuni din interior.”

    Domenicali a mai completat ca nu are nici o indoiala de maturizarea lui Massa, ca serios candidat la titlu, avand in vedere progresul facut anul trecut ca pilot. Acest lucru presupune asumarea greselilor din trecut. “Am regasit un Felipe Massa proaspat si motivat. S-a maturizat mult dupa sezonul trecut. Punctul sau tare il constituie increderea in sine care nu l-a parasit niciodata. Cred ca este suficient de pregatit psihic pentru a face fata presiunii.”

    Domenicali crede de asemenea ca Raikkonen e hotarat sa-si reintre in forma in 2009. “Kimi de-abia asteapta sa se intoarca la volan si va face asta la Portimao”, a adaugat Domenicali. “Vrea sa arate ca este din nou el insusi, dupa ce Montezemolo a glumit spunand ca pana la sfarsitul sezonului trecut a condus fratele geaman in locul lui.

    Legat de viitor, Domenicali nu a confirmat speculatiile potrivit carora Fernando Alonso a semnat cu echipa pentru sezonul 2011. “Este greu sa spun altceva decat s-a mai spus in ceea ce priveste acest subiect. Fernando este un pilot extraordinar, dar noi suntem foarte multumiti cu cei pe care ii avem”.

     

    Vizualizari: 963