rss

Ferrari isi va lansa monopostul pentru sezonul 2009 saptamana viitoare!

  1. 08/01/2009
  2. Tags: Ferrari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ferrari isi va prezenta noul monopost pentru viitorul sezon competitional din Formula 1!  Datele precedente sustineau ca italienii de la Ferrari isi vor lansa masina pe 15 Ianuarie, dar acum ei au comunicat oficial ca lansarea va avea loc luni, 12 Ianuarie.

    Scuderia isi va prezenta monopostul care va concura in sezonul competitional 2009, la sediul lor de la Maranello. Modelul prezentat la Maranello nu va fi efectiv cel folosit in curse, conform regulamentelor noi ale FIA.

    Mai tarziu, in aceeasi zi, Felipe Massa va testa noul monopost pentru prima oara pe circuitul de la Fiorano, baza de teste privata a celor de la Ferrari.

    Se fac speculatii conform carora Ferrari, ca si alte echipe de Formula 1, au probleme cu dezvoltarea KERS (Kinetic Energy Recover System) pentru masina lor. Acest sistem stocheaza energia in timpul franarii, si apoi face disponibila aceasta energie sub forma unui spor de performanta rapid atunci cand e necesar. E posibil ca Ferrari sa se refere la acest lucru atunci cand sustine ca masina prezentata nu va fi conforma cu normele de cursa impuse de FIA. De asemenea va fi interesant de urmarit ce solutie de design a conceput Ferrari care sa corespunda cu noile regulamente privind aerodinamica, mai precis aripa fata si aripa spate.



     

    Vizualizari: 755