rss

Ferrari isi dezvaluie tehnologiile viitoare

  1. 22/06/2007
  2. Tags: Ferrari
    Vezi toate fotografiile (1)
    Tentativa Uniunii Europene de a impune norme extrem de drastice de poluare i-a speriat pana si pe cei mai exclusivisti constructori auto, Ferrari dezvaluind deja in mod oficial cateva dintre planurile privind viitoarele modele dezvolate la Maranello, ce vor trebui sa fie mai eficiente si mai ecologice.

    Cele mai importante directive de pe agenda de lucru a inginerilor italieni vor fi de acum inainte, alaturi de performanta pura, chestiuni de genul reducerea masei masinilor, motoarele economice, posibilitatile de alimentare cu biocombustibli si chiar propulsiile hibride.

    Pentru a duce la indeplinire noile misiuni, viitoarele modele Ferrari vor merge si mai mult pe mana fibrei de carbon, vor adopta anvelope cu o rezistenta cat mai mica la inaintare si vor folosi mai multe dispozitive electrice si hidraulice in locul celor mecanice.

    Pe termen lung, masinile cu calutul cabrat pe capota vor folosi inclusiv motoare hibride si chiar agregate electrice incluse in constructia cutiilor de viteze, incercand sa duca sportivitatea la un alt nivel de acceptiune. Unul cu care, evident, nu suntem neaparat de acord.
    Vizualizari: 717