rss

Ferrari F430 Scuderia GT3 de la Kessel Racing

  1. 09/03/2009
  2. Tags: F430, F430 Scuderia GT3, Ferrari, GT3, Kessel Racing
    Vezi toate fotografiile (4)


    A fost nevoie de multa munca, timp si multi oameni implicati pana sa se ajunga la supercar-ul din imagine. Si, desi drumul urmat pare destul de simplu, nu este deloc asa. Iata povestea pe scurt.

    Mai intai, Ferrari a construit F430, model ce a stat la baza lui F430 Challenge. Apoi, din Challenge a fost derivat F430 Scuderia, versiunea pe baza careia Kessel Racing a realizat F430 Scuderia GT3.

    Sau aceeasi poveste spusa altfel: o masina de strada transformata intr-un supercar de curse, transformat apoi intr-o masina de strada, care la randul ei a fost transformata intr-un automobil de curse. Uneori, viata pare asa de incurcata... Oricum, avand in vedere ca la mijloc este un Ferrari, realizarea unui model de curse derivat dintr-unul "civil" nici nu cred sa fi fost atat de dificila.

    Acestea sunt primele fotografii cu Ferrari F430 Scuderia GT3, care asteapta aprobarea FIA pentru a putea lua startul in competitii. Elvetienii care l-au creat sunt siguri ca vor face praf concurenta formata din Lamborghini, Corvette, Aston Martin, Porsche, Ford si altii. Si este foarte posibil sa fie asa, pentru ca echipa elvetiana a castigat Campionatul FIA GT3 2007 cu un Ferrari F430 GT3.

    In plus, alte doua echipe, JMB Racing si CRS Racing, si-au anuntat interesul pentru a alerga pe bolidul dezvoltat de Kessel Racing, iar daca totul va decurge conform planului, il vom vedea pe Ferrari F430 Scuderia GT3 pe circuit in 3 mai, la prima cursa a sezonului.



    Vizualizari: 1294