rss

Ferrari F430 de la Hamann

  1. 19/05/2007
    Vezi toate fotografiile (3)
    Puristii si mai ales fanii Ferrari o sa ii urasca o vreme pe nemtii de la Hamann pentru asta, dar noua creatie a tunerului, numita sugestiv “Black Miracle” este imposibil de ignorat cu acea vopsea negru mat ce arata ca cea de pe un bombardier “invizibil”.

    Adaugati usile de tip fluture si o crestere de putere de 50 de cai si cu greu va va putea lua cineva locul de actor principal intr-o tura de control pe Magheru.

    Cei de la Hamann spun ca vopseaua ii permite masinii sa arate ca si cum ar fi imbracata in catifea si ca intregul ansamblu aduce aminte de o gaura neagra ce absoarbe inclusiv lumina, aceasta intrevazandu-se “la capatul tunelului” cu ajutorul anumitor parti de caroserie vopsite in culori tipatoare (aici, portocaliul).

    Lasand lirica mapei de presa deoparte, noi spunem ca era mult mai cool daca “lumina” isi accepta cu barbatie decesul astfel incat masina sa nu mai arate de la distanta ca o jucarie dintr-un ou Kinder.

    Dar sa trecem mai departe si sa remarcam ca Hamann s-a achitat cu brio de sarcina imbalsamarii supercarului italian cu parfumul unei masini gata sa topeasca cei cativa kilometri de asfalt ai unui circuit de viteza: spoilerul fata aproape razant cu suprafata de rulare tine partea frontala lipita de drum, difuzorul si eleronul din spate fac acelasi lucru cu posteriorul masinii, iar jantele de 20 de inch, realizate din aliaj usor, mai elimina cateva kilograme din masa totala a bolidului.

    Peste toate acestea, Hamann ofera si un kit de motor care duce puterea de la 490 CP la 540 CP, dar tunerul nu a facut inca dezvaluiri cu privire la performantele acestui F430.

    Nu ne indoim ca sunt cel putin la fel de naucitoare ca si aspectul masinii…
    Vizualizari: 628