rss

Ferrari extrem de rar pentru doar 385.000 de $

  1. 24/04/2007
  2. Tags: 365 GTS/4 roadster, Ferrari
    Vezi toate fotografiile (1)
    Un Ferrari foarte rar se poate vinde si pe 10 milioane de euro, dar la licitatia organizata cu ocazia concursului de eleganta de la Amelia Island, un cumparator norocos a reusit sa puna mana pe o asemenea piesa pentru doar 385.000 de $.

    Iata povestea ei.

    Masina este un 365 GTS/4 si este versiunea decapotabila a celebrului Daytona, un model construit de catre fabrica din Maranello in doar 121 de exemplare (au existat mai multe asemenea versiuni, dar restul erau doar coupe-uri „decapitate” de catre cei de la Carrozziere).

    Eroina noastra are seria de sasiu 16.467 si a fost cel de-al 71-lea 365 GTS/4 roadster vertiabil din aceasta serie, fiind vanduta unui anume domn Greer din Reno, Nevada.

    La scurta vreme dupa aceea, supercar-ul italian a aparut in 1975 in filmul „A Star is Born”, unde a fost avariat serios (cineva nu foarte inteligent s-a gandit ca ar fi mai bine sa foloseasca modelul original in locul unei „clone”). Din fericire insa, masina a fost vanduta (probabil pe nimic) lui Luigi Chinetti, un italian care i-a inteles valoarea si care a tinut sa o refaca complet.

    Sarcina a cazut in mainile lui Giovanni Michelotti, care a reconstruit acest Ferrari, astfel incat sa rezulte ceea ce aveti acum in fata ochilor. De la intrarea in noua sa viata, masina a mai aparut o data la salonul auto de la Torino in 1980 si de atunci si-a schimbat de putine ori posesorul.

    Acum insa a fost vanduta unui entuziast pentru suma precizata la debutul acestei expuneri narative, desi specialistii puteau sa jure ca nimeni nu o va putea lua acasa pentru mai putin de jumatate de milion de dolari.

    Lucky bastard... 
    Vizualizari: 882