rss

Ferrari a inaugurat primul showroom din Romania

  1. 06/05/2008
  2. Tags: Forza rossa
    Vezi toate fotografiile (3)

    Marti dimineata s-a deschis la Otopeni primul showroom Ferrari, care reprezinta o investie a companiei Forza Rossa in valoare de 5 milioane de euro.

    Showroom-ul Ferrari, care este situat vizavi de aeroportul Henri Coanda, are o suprafata totala de 2.800 metri patrati, care cuprinde si spatiul de service. De asemenea, locatia beneficiaza si de serviciul de car sitting, prin care masinile Ferrari beneficiaza de spatiu special de depozitare in timpul iernii.

    In plus, showroom-ul Forza Rossa gazduieste si un magazin Ferrari, birouri si sediul clubului posesorilor de automobile Ferrari.

    Ferrari intentioneaza sa comercializeze anual circa 50 de masini in Romania, cresterea numarului de modele Ferrari livrate la nivel mondial datorandu-se evolutiei din statele emergente.

    In Romania au fost inmatriculate anul trecut zece Ferrari noi si 15 second-hand, in crestere fata de un automobil nou si alte sase second-hand in 2006. Pe plan local sunt inregistrate 60 de automobile ale acestei marci.

    La inaugurarea showroom-ului Forza Rossa a fost prezent si presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, care a declarat: "In ultimii doi ani, vanzarile Ferrari in Europa de Est au crescut cu peste 100%, cea mai importanta prezenta a marcii in randul acestor state fiind in Turcia. In Romania vrem ca peste trei-patru ani sa vindem intre 40 si 50 de masini, dar vom limita numarul livrarilor pentru ca strategia Ferrari presupune ca dorinta si cererea pentru un autoturism sa fie mai mare decat numarul de livrari".

    Di Montezemolo a adaugat ca a ales Romania si nu un alt stat din regiune din trei motive, primul fiind ca pe site-ul Ferrari s-au inscris foarte multi fani din tara noastra.

    Al doilea motiv este acela ca Romania este un partener de traditie pentru Italia, iar in al treilea rand Romania prezinta potential de crestere economica si ca piata pentru automobile sport de lux.

    In 2007, Ferrari a vandut 6.400 de unitati pe plan mondial, dintre care 1.600 in Statele Unite, cea mai mare piata pentru producator.

    In Romania au fost inmatriculate anul trecut zece Ferrari noi si 15 second-hand, in crestere fata de un automobil nou si alte sase second-hand in 2006. Pe plan local sunt inregistrate 60 de automobile ale acestei marci.

    Vanzarile din SUA, Marea Britanie, Germania si Italia, tari in care Ferrari este prezenta de mult timp, s-au mentinut la un nivel aproximativ constant, cresterea la nivel de grup fiind data de livrarile din statele emergente.

    Vizualizari: 1489