rss

Ferrari 250 GT, vandut pe aproape 5 milioane de $

  1. 19/01/2009
  2. Tags: Ferrari, Gooding & Company, licitatii, Talbot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Arizona este in aceste momente un soi de axis mundi al marilor colectionari auto, nu mai putin de trei case de licitatii organizand cam in acelasi timp evenimente in urma carora masini de milioane de dolari isi schimba proprietarul.

    Una din ele, Gooding & Company, a inregistrat in particular un succes total, cel mai scump dintre cele sapte modele care au spart bariera de 1 milion de $ fiind un Ferrari 250 GT SWB California Spider.

    Respectivul roadster, fabricat in 1960, este una dintre acele masini fabricate la Maranello care nu se gaseste "pe toate drumurile", asa ca mai multi participanti la licitatie au incercat din toate puterile sa o adauge la colectia personala.

    In final, bid-ul castigator a fost de 4,95 milioane de $, practic cea mai mare suma platita la oricare dintre licitatiile desfasurate in Arizona weekend-ul trecut.

    Pe locul doi in topul licitatiei Gooding & Company s-a clasat un minunat Talbot-Lago T150 C SS Teardrop Coupe din 1937, carosat de catre celebra Figoni & Falaschi, vandut contra unei sume de 3,52 milioane de $.

    In total, nu mai putin de 31,8 milioane de $ au fost achitate pe masinile vandute prin intermediul acestui eveniment.

    Vizualizari: 1052