rss

Ferrari - foarte multumit de KERS

  1. 23/01/2009
  2. Tags: F60, Ferrari, Kers
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sperantele Ferrari cu privire la utilizarea sistemului KERS (Sistemul de recuperare a energiei cinetice) s-au materializat, inginerul sef, Chris Dyer,  sugerand ca progreseaza in cel mai bun mod posibil.

    Echipa din Maranello a admis ca la sfarsitul anului trecut simteau ca sunt in urma celorlalte echipe cu acest sistem , mai ales fata de BMW, care se crede ca sunt cei mai avansati in aceasta noua tehnologie.

    Insa in urma progresului incurajator demonstrat pe parcursul testelor din Mugello, Italia, in aceasta saptamana, echipa poate merge mai departe bazandu-se pe acest nou sistem.

    Intr-o desclaratie facuta publicatiei Gazzetta dello Sport, inginerul sef Ferrari, Chris Dyer, spunea ca singura grija cu privire la F60 este lipsa antrenamentelor in care sa foloseasca slickurile, mai mult decat orice altceva legat de masina. “In acest moment este greu de apreciat cum va fi. Dupa cum stiti deja, principalele trei lucruri noi sunt: aerodinamica, KERS si slickurile. Legat de primele doua totul merge cel mai bine posibil dar, din pacate, pe ultimul n-am reusit inca sa-l verificam. Desigur ca nu mai putem amana testarea slickurilor, pentru ca numai asa vom putea sti cat de rapizi putem fi”.

    Mai exact, legat de KERS, Dyer a declarat: “nu spun ca la fiecare tur, asa cum si-ar dori poate pilotii, dar folosim acest sistem destul de des pentru a-i testa siguranta. Este un lucru foarte interesant, o provocare din punct de vedere tehnic”

    Intrebat daca simte ca F60 progreseaza asa cum trebuie, Dyer a raspuns: “Da, fara indoiala. Pana in a treia zi de teste am totalizat mai mult de 500 de km si totul a mers foarte bine. Chiar n-a existat nimic pentru care sa ne facem griji”.

    Vizualizari: 935