rss

Femeile vor achita mai mult pentru asigurarea auto

  1. 03/03/2011
  2. Tags: asigurare auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pretul asigurari auto este in prezent mai scazut pentru reprezentantele sexului feminin, variabila pusa pe seama prudentei de care dau dovada la volan. In urma denuntarii acestei legislatii ca fiind discriminatorie, Curtea Europena de Justitie a hotarat ca atat barbatii, cat si femeile sa plateasca la fel, informeaza RFI.

    In prezent, in calcularea politei de asigurare auto un rol important il joaca sexul soferului. Pentru ca se considera ca femeile conduc cu mai multa grija, acestea platesc mai putin. Mai exact, o soferita nou iesita pe sosele este perceputa mai putin periculoasa decat un barbat, conducator auto incepator. In acest sens, reprezentantii sexului masculin achita cu pana la 30% mai mult pentru asigurarea autoturismului.

    Pentru a elimina caracterul discriminatoriu, Curtea Europeana de Justitie a decis ca tarifele sa fie aceleasi, indiferent daca la volan este o femeie sau un barbat. Astfel, femeile nu se vor mai putea bucura de preturi mai mici la politele de asigurare, fiind nevoite sa achite un tarif mai mare decat pana in prezent.

    Hotararea Curtii Europene de Justitie va intra in vigoare incepand cu sfarsitul anului 2012. Ramane de vazut cat de repede se vor misca firmele de asigurari intrucat aceasta masura prespune recalcularea si reindexarea politelor de asigurare.

    Vizualizari: 1703