rss

Familie bogata de suedezi, cumpar Volvo

  1. 05/07/2007
  2. Tags: Alfa Romeo, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)
    O familie instarita din Suedia vrea sa cumpere Volvo de la divizia PAG (Premier Automotive Group) a lui Ford.

    Dupa ce, initial, se zvonea ca BMW ar fi interesat de marca nordica, aceasta este data ca si vanduta pentru a doua oara, de data aceasta catre familia Wallenberg, care, printr-un grup de investitii, detine deja 11% din Scania, iar mai nou pare interesata de “sanatatea” companiei Volvo.

    Americanii au declarat, insa, ca sunt sanse slabe ca sa dea binecuvantarea pentru aceasta actiune pentru simplul motiv ca Volvo s-a integrat foarte bine in portofoliul PAG.

    Suedezii asigura multe componente de siguranta activa si pasiva pentru grupul american si, poate mai important, prin profiturile obtinute mai acopera gaurile provocate de “oile negre”, cum ar fi Jaguar, de exemplu.

    Pe de alta parte, un analist economic de calibru mare sustine ca situatia reala este intocmai inversa, in sensul ca Ford este dispus sa vanda intreg portofoliul PAG si ca de Volvo se va desparti la cel mai mare pret. Cu un profit estimat de peste 500 de milioane de dolari pe acest an, pretentiile companiei mame nici nu par exagerate…
    Vizualizari: 1372
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »