rss

Fabricile GM din Mexic au fost inchise

  1. 16/12/2008
  2. Tags: Criza, General Motors
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul auto american General Motors Corp. a anuntat ca va opri temporar productia in trei fabrici din Mexic, dupa ce a inregistrat cele mai slabe vanzari trimestriale din ultima suta de ani, transmite AP.

    Fabrica din statul Guanajuato va fi inchisa intre 22 decembrie 2008 si sapte ianuarie 2009, in timp ce fabricile din statele San Luis Potosi si Coahuila isi vor opri productia intre 22 decembrie 2008 si doi ianuarie 2009. Muncitorii de la aceste fabrici vor fi trimisi temporar in somaj, dar General Motors nu a dezvaluit cu cat se va reduce productia de vehicule.

    Aproape toti producatorii auto au inregistrat in Statele Unite cele mai slabe vanzari din ultimii 26 de ani.

    General Motors a raportat o scadere a vanzarilor cu 41 % in luna noiembrie.

    Saptamana trecuta senatorii americani nu au reusit sa se puna de acord asupra planului de sprijinire a celor trei mari constructori auto americani (General Motors, Ford si Chrysler), punand in pericol cele aproximativ 2,2 milioane locuri de munca directe si indirecte asigurate de industria auto. In votul final, senatorii au decis cu 52 de voturi pentru si 35 contra sa finalizeze dezbaterile fara un acord cu privire la planul de urgenta.

    Imediat dupa anuntarea rezultatului votului din Senat, General Motors a recunoscut ca pregateste o eventuala plasare sub protectia Legii falimentului. Cel mai mare constructor auto american a recunoscut ca a angajat consilieri juridici si bancheri pentru a se pregati "pentru orice eventualitate".

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 891