rss

Fabrica VW din SUA l-ar putea produce si pe Cayenne

  1. 15/05/2008
  2. Tags: Cayenne
    Vezi toate fotografiile (1)
    Precum probabil stiti deja, Volkswagen intentioneaza sa deschida o noua fabrica de masini in SUA (care sa il ajute sa mai atenueze din efectele negative ale monedei americane slabe), insa acum auto.ro a aflat ca uzina ar putea produce, pe langa viitorul Jetta si un model de talia lui Passat, si pe Porsche Cayenne.

    SUV-ul din Zuffenhausen este construit pe aceeasi platrforma cu VW Touareg, un alt model care ar putea ocupa capacitatea de productie de 150.000 de unitati a fabricii.

    Concernul din Wolfsburg incearca sa scoata cat poate din viitoarea facilitate de productie, care l-ar putea fabrica si pe Audi Q7 sau oricare alt model al marcii din Ingolstadt care imparte componente tehnice cu masinile VW.

    Apropo de masinile VW, nemtii pregatesc deja un precursor al noii generatii Jetta numit NCS (New Compact Sedan) si un Passat entry-level cunoscut sub numele NMS (New Medium Sedan), ambele destinate in exclusivitate pietei din SUA.

    Cat despre noua uzina, aceasta ar putea fi ridicata in Alabama, Tennesee sau Michigan si va contribui decisiv la avantul celui mai mare producator european, care vrea sa comercializeze pe piata numarul unu a lumii cel putin 800.000 pe an pana in 2018.
    Vizualizari: 849