rss

Fabrica Mercedes la Cluj?

  1. 30/01/2008
  2. Tags: Cluj, Daimler, Fabrica Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorul german de autoturisme si camioane Daimler negociaza cu guvernul infiintarea unui centru de productie in Romania, a declarat un oficial din judetul Cluj.

    Potrivit unor articole din presa locala, amplasamentul din Romania ales de Daimler pentru noua fabrica ar fi judetul Cluj.

    "Se poarta discutii la nivel de varf, intre reprezentantii Daimler si primul-ministru, privind infiintarea unei fabrici de autoturisme in Romania", a declarat oficialul roman pentru Reuters.

    "O alta optiune este Polonia, insa nu s-a luat inca nici o decizie in acest sens", a mai spus sursa.

    Daimler, producatorul autoturismelor premium Mercedes-Benz, are o capitalizare de 53 de miliarde de euro, conform datelor Reuters, si unitati de productie in 17 tari, potrivit informatiilor publicate pe site-ul companiei.

    Purtatorul de cuvant al Guvernului nu a fost disponibil pentru comentarii, precizeaza Reuters.

    Conform informatiilor publicate, marti, de saptamanalul german Automobilwoche, Daimler analizeaza optiunea de a construi o noua unitate de productie, in Romania sau in Polonia, unde va fabrica, din anul 2011, modele noi de automobile Mercedes din clasa A si B.

    Cunoscut anterior sub denumirea DaimlerChrysler, grupul german s-a separat, in vara anului 2007, la nivel international, de compania americana Chrysler.

    Astfel, in august 2007, Daimler a vandut o participatie majoritara la Chrysler catre fondul de investitii Cerberus Capital Management.

    Totodata, divizia producatoare de autoturisme a Daimler a fost redenumita Mercedes-Benz Cars, la cererea actionarilor.

    In Romania mai sunt prezenti doi constructori auto, respectiv Automobile Dacia, detinut de grupul francez Renault, si Automobile Craiova. Ford a semnat, in luna septembrie 2007, contractul de privatizare al producatorului din Craiova, prin care a preluat 72,4% din capitalul companiei, detinut de AVAS, pentru 57 milioane de euro.
    Vizualizari: 1571