rss

Fabrica conectata inteligent cu tehnologie 5G: logistica autonoma de la uzina BMW Group din Landshut calculeaza datele in cloud

  1. 03/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autonom, conectat si inteligent: ca parte a proiectului de cercetare "Robot in cloud" cu o durata de doi ani, in valoare de 1,2 milioane de euro si finantat de Ministerul Afacerilor Economice din Bavaria, BMW Group exploreaza modul in care vehiculele logistice autonome pot fi utilizate intr-un cadru de productie la uzina de componente din Landshut, in Bavaria Inferioara, in colaborare cu Universitatea Tehnica din Munchen (TUM) si cu sprijinul mai multor companii partenere. Ceea ce este unic in acest sens este ca toate calculele complexe necesare pentru rulajele logistice autonome nu au loc in vehiculele in sine, ci intr-un cloud special creat in acest scop.
    Proiectul de cercetare a fost lansat in 2021 la initiativa echipei de dezvoltare tehnologica si logistica a BMW Group. In urma lucrarilor teoretice preliminare si a testelor initiale in conditii de laborator din campusul TUM din Garching, testele pe teren sunt acum in curs la uzina BMW Group din Landshut. "Prin acest proiect-pilot, uzina BMW Group din Landshut stabileste un nou punct de referinta pentru fabrica inteligenta si conectata. Digitalizarea tot mai mare a productiei include si fluxuri logistice", explica directorul uzinei, Dr. Stefan Kasperowski. "In spatele proiectului se afla obiectivul unei productii complet conectate, in care sistemele de transport autonome, robotii logistici si dispozitivele mobile comunica perfect intre ele si cu sistemul de control."
    Concret, proiectul de cercetare "Robot in cloud" foloseste stivuitoare autonome pentru incarcarea si descarcarea camioanelor si pentru gestionarea unui depozit de blocuri la centrul de aprovizionare al uzinei BMW Group din Landshut. "Camere integrate in stivuitoare servesc drept baza pentru calcularea curselor autonome. Acestea calculeaza simultan miscarile de condus si determina coordonatele cu precizie milimetrica", explica Ludwig Huber, responsabil pentru integrare la uzina din Landshut. "Calculele sunt externalizate catre un cloud de date de inalta performanta, folosind tehnologia 5G." Aceasta inseamna ca procesoarele complexe si hardware-ul corespunzator nu mai trebuie sa fie instalate in vehicule in sine. Controlul optim al stivuitoarelor prin cloud reduce timpii de nefunctionare pentru vehiculele de logistica si creste performanta si eficienta intregului sistem logistic.
    Tehnologia wireless 5G joaca un rol-cheie in utilizarea solutiei de logistica bazata pe cloud la centrul de aprovizionare al uzinei din Landshut. Noul standard de telecomunicatii mobile permite transferul unor volume mari de date intr-un timp foarte scurt. 5G permite conectivitate in timp real intre utilaje si echipamente. "5G, a cincea generatie de comunicatii mobile, este mai mult decât o simpla imbunatatire progresiva a standardelor existente. Pe lânga rate semnificativ mai mari de date, acesta permite si ca miliarde de masini sa fie conectate si sa transmita date aproape in timp real. Proiectul «Robot in cloud» ofera o demonstratie impresionanta a posibilelor aplicatii 5G in contextul Industry 4.0", a declarat ministrul bavarez al afacerilor economice, Hubert Aiwanger.
    Consortiul de cercetare este format din alte trei companii bavareze, precum si din reprezentanti ai BMW Group: congiv GmbH din Munchen instaleaza reteaua 5G la uzina BMW Group din Landshut si ofera solutia cloud. KS Control GmbH din Mintraching, lânga Regensburg, furnizeaza stivuitoare autonome. Monitorizarea stiintifica a proiectului este asigurata de Universitatea Tehnica din Munchen.
    Uzina BMW Group din Landshut
    In uzina BMW Group din Landshut, aproximativ 3.500 de angajati produc componente din metal usor turnat pentru motor, sasiu si caroserie, piese de exterior din plastic, componente de caroserie din plastic armat cu fibra de carbon (CFRP), piese pentru cockpit si echipamente, sisteme de propulsie electrice, motoare speciale si arbori de transmisie. Uzina din Landshut este cea mai mare fabrica de componente a BMW Group din lume si livreaza catre toate fabricile de automobile si motoare ale BMW Group din lumea intreaga - astfel pentru aproape fiecare model BMW, MINI si Rolls-Royce, dar si BMW Motorrad. Uzina BMW Group din Landshut inseamna productie de componente caracterizata prin digitalizare si orientata catre dezvoltare durabila, precum si utilizare responsabila a resurselor.
    Cu tehnologii orientate spre viitor, uzina BMW Group din Landshut joaca rolul unui motor de inovatie in transformarea tehnologica a industriei auto si a furnizorilor sai. in Centrul de Tehnologie si Constructii Usoare (LuTZ), care este conectat direct la uzina, specialistii dintr-o gama larga de discipline promoveaza in mod activ dezvoltarea durabila a viitoarelor modele de automobile. Ei sunt implicati inca dintr-o faza incipienta in procesele de dezvoltare a automobilelor noi. In regiunea Landshut si Bavaria Inferioara, uzina BMW Group din Landshut este un angajator responsabil social, inovator si atractiv. www.bmw-werk-landshut.de

    Vizualizari: 763
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »