rss

F1: Williams nu stie ce se va intampla cu KERS

  1. 19/02/2009
  2. Tags: Kers, Williams
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cei de la Williams mai au inca indoieli cu privire la posibilitatea de a introduce sistemul KERS pentru acest sezon – dat fiind ca echipa sa asteapta ca marea performanta sa vina de fapt, din alte zone ale masinii. 

    Desi rapoartele din aceasta saptamana, bazate pe spusele lui Nico Rosberg dintr-un interviu publicat in Germania, au sugerat ca echipa nu va utiliza cu siguranta  KERS pana la Marele Premiu din  Turcia din mai, Williams au tinut sa precizeze ca pilotul german a facut comentarii in afara contextului.

    De fapt, Rosberg si echipa sunt constienti de faptul ca nu s-au luat decizii ferme cu privire la planurile legate de utilizarea lui KERS. Singura decizie care s-a luat se refera la faptul ca Williams nu va utiliza acest sistem la deschiderea sezonului in Australia.

    Dupa aceea, echipa va monitoriza cu atentie progresul lui KERS inainte de a decide cand sa-l aduca la la bord pentru cursa.
    Un purtator de cuvant al Williams a declarat pentru autosport.com : "Momentan lucram pentru a aduce tehnologia KERS pe masina, dar nu avem de gand s-o folosim in cursa de la Melbourne.”

    Desi hotararea celor de la Williams de a-si dezvolta propriul sistem inseamna ca s-ar putea sa dureze mai mult pana sa fie gata, acesta ar trebui sa aduca mai multe beneficii ulterior.

    Puratorul de cuvant a adaugat: "Pe masura ce ne dezvoltam propriul motor si propriul nostru sistem de stocare a energiei, va dura mai mult si cu un grad de risc mai ridicat, dar abordarea noastra ofera un potential mai mare de recompensa.”

    "De asemenea, inseamna ca munca pe care o facem pentru programul nostru de Formula 1 accelereaza punerea in aplicare a acestei tehnologii pentru alte aplicatii.”

    "Pe termen mediu, aceasta se poate dovedi a fi cea mai mare contributie a KERS, dupa cum FIA si Williams sperau de la bun inceput. Desigur, data de introducere a sistemului nostru pe masina este tinuta sub observatie.”

    Vizualizari: 824