rss

F1: Wiliams si Toyota au probleme cu deflectoarele aerodinamice

  1. 29/01/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Toyota, Wiliams
    Vezi toate fotografiile (1)

    Echipele rivale din Formula 1 cer clarificarea regulilor de catre FIA cu privire la design-ul deflectoarelor aerodinamice de pe masinile Toyota si Wiliams.

    Cele doua sunt singurele care au optat pentru un concept diferit de design pentru partea din spate a masinii, comparativ cu concurentii lor.

    Deflectoarele aflate in partea din spate a masinilor Wiliams FW31 si Toyota TF109  se pare ca depasesc inaltimea de 175 mm la varf.

    Desi cele doua echipe sunt foarte sigure ca design-ul lor nu incalca regulile, rivalii acestora manifesta o intensa curiozitate legat de forma acestor deflectoare, mai ales ca acest lucru le poate aduce un avantaj in plus in curbele luate la viteze reduse.

    Este de inteles ca mai multe echipe asteapta o clarificare a situatiei din partea FIA, iar Renault este prima care confirma ca acest lucru se va intampla.”Acesta este un fapt asupra caruia FIA cu siguranta va avea de comentat. Ii vom pune intrebari in acest sens, dar deocamdata n-am facut-o”.

    Pentru ca regulamentul s-a schimbat atat de mult anul acesta, exista o mare posibilitate ca si alte portiuni ale design-ului masinilor sa ajunga la o cercetare mai atenta de-a lungul sezonului, dat fiind faptul ca echipele cauta permanent portite de scapare printre noile reguli.

     

    Vizualizari: 848