rss

F1: Webber este pesimist

  1. 21/02/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Mark webber
    Vezi toate fotografiile (1)


    Mark Webber se declara pesimist cand vine vorba despre noile reguli si crede ca, in loc sa favorizeze depasirile si, implicit, cresterea spactacolului, acestea nu fac altceva decat sa afecteze negativ Formula 1.

    In incercarea de a readuce pe circuit depasirile si duelurile roata la roata, aerodinamica monoposturilor a fost serios modificata si au aparut aripioarele fata ce pot fi ajustate din cockpit. In plus, pentru a se alinia noilor tendinte mondiale, a fost introdus sistemul KERS, de reciclare a energiei rezultata in urma franarii.

    "Cred ca timpii dintre masini vor fi mai mari. Anul trecut, in calificari diferentele erau de circa doua zecimi, dar in 2009 cred ca vor fi de doua ori mai mari. Toata lumea spune ca este nevoie de spectacol, dar anul trecut au fost cateva etape foarte interesante. Ultimii doi ani au fost foarte spectaculosi. Sunt niste visatori cei care cred ca show-ul poate fi imbunatatit cu noile reguli", spune pilotul Red Bull.

    In acelasi timp, Webber considera ca un numar prea mare de depasiri fac cursa plictisitoare, dand exemplu in acest senz IndyCar-ul. "Nu este foarte spectaculos daca ai 10.000 de depasiri intr-o cursa: trebuie sa fie o provocare. Nu trebuie sa fie ceva simplu, altfel va fi ca in cursele de IndyCar".

    Pilotul in varsta de 32 de ani mai atrage atentia ca, desi aerodinamica monoposturilor de F1 a fost puternic modificata, distanta de franare extrem de scurta, principalul obstacol cand este vorba despre depasiri, a ramas neschimbata. "In continuare franam foarte tarziu, iar la Jerez masinile au scos timpi aproape la fel de rapizi ca si anul trecut. Limita este limita", a explicat Mark Webber.
    Vizualizari: 855