rss

F1: USF1 a fost lansata oficial

  1. 25/02/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, USF1


Anuntata inca de acum cateva luni, prima echipa de Formula 1 "suta la suta" americana a fost lansata oficial, printr-o ceremonie transmisa in direct pe canalul Speed TV. Oamenii care au pus bazele USF1 sunt Peter Windsor, un fost team manager devenit jurnalist, si Ken Anderson, fost director tehnic la Ligier si Onyx, dar cunoscut peste Atlantic in principal datorita proiectelor sale pentru bolizi de curse.

Inca din start, cei doi au avertizat ca echipa lor nu este construita pe aceleasi principii pe care sunt alcatuite echipele din epoca moderna a Marelui Circ. "Daca va uitati cum au stat lucrurile in ultima perioada, vedeti ca, ori un multimilionar a cumparat echipa si a facut ce-a vrut, ori o mare companie auto a invitat un norocos sa supravegheze operatiunile din Formula 1 in locul lor. Eu si Ken suntem de prea mult timp in chestia asta ca sa ne dorim vreuna dintre aceste doua variante. Intotdeauna ne-am dorit sa avem echipa noastra si sa procedam in felul nostru", a declarat Peter Windsor.

Britanicul a mai declarat ca numai o mica parte din actiunile echipei vor fi vandute catre o a treia parte, astfel incat el sau Anderson sa poata avea ultimul cuvant in planurile echipei.

In acelasi timp, Windsor a asigurat pe toata lumea ca, desi la prima vedere nimic nu este sigur, au banii necesari pentru a pune pe picioare si a sustine financiar o echipa de Formula 1. USF1 va avea sediul in Carolina de Nord, America, si va debuta in Formula 1 in sezonul 2010.
Vizualizari: 885