rss

F1: Spa Francorchamps va fi scurtat

  1. 01/09/2008
  2. Tags: Formula 1, Spa Francorchamps
    Vezi toate fotografiile (1)


    Circuitul belgian de Formula 1, Spa Francorchamps, este unul dintre cele mai iubite din calendar, dar si cel mai lung, fapt ce il penalizeaza in fata sportivilor si nu numai. Ca atare, s-a luat decizia ca acesta sa fie scurtat, urmand sa dispara o portiune din cei 7 kilometri de pista.

    In urma modificarii, virajele de mare viteza Fagnes si Stavelot vor disparea, iar Pouhon si Blanchimont vor fi redesenate. Se spera ca lucrarile vor fi terminate inainte de editia de anul viitor a Marelui Premiu al Belgiei, insa cel mai probabil acestea nu vor fi gata pana in 2010.

    Aceasta stire vine la mai putin de o saptamana dupa ce Lewis Hamilton, liderul la zi al clasamentului general, a afirmat ca disparitia multora dintre circuitele care reprezentau o provocare pentru piloti este o adevarata rusine. "Simti istoria acestor locuri de fiecare data cand concurezi acolo. Au personalitate", a spus pilotul McLaren.

    "De fiecare data cand sunt refacute pierd cate ceva din personalitatea lor - insa devin mai sigure, asa ca putem alerga in continuare pe ele. Asa ca este un bun compromis", a incheiat britanicul.
    Vizualizari: 800