rss

F1: Scuderia Toro Rosso, scoasa la vanzare!

  1. 18/03/2008
  2. Tags: Berger, Mateschitz, Stoddart
    Vezi toate fotografiile (1)
    Potrivit revistei elvetiene Motorsport Aktuell, team-ul patronat de boss-ul Red Bull, Dietrich Mateschitz, si de fostul pilot de Formula 1, Gerhard Berger, este de vanzare, cei doi dorind sa gaseasca un cumparator nu inainte de sezonul viitor.

    Mateschitz, care a cumparat echipa Minardi in 2006 de la Paul Stoddart, a recunoscut ca, prin introducerea noului Acord Concorde - prin care fiecare echipa va trebui sa-si construiasca singura masina incepand cu 2010 - nu mai este capabil sa finanteze si cea de-a doua echipa, dupa Red Bull Racing.

    "Nu mai este un secret faptul ca am scos la vanzare Toro Rosso", a declarat el pentru publicatia helveta. "Incepand cu anul 2010 vor fi schimbari de regulament si nu va mai exista o sinergie in privinta constructiei masinilor intre Red Bull si Scuderia Toro Rosso. Astfel, va trebui sa continuam cu o singura echipa. Nu vom vinde Toro Rosso pe parcursul sezonului 2008, dar cu siguranta o vom face inainte de 2010".

    Magnatul austriac nu a dezvaluit numele posibililor cumparatori, dar a precizat ca Toro Rosso nu va fi vanduta decat daca va ajunge pe mainile unui cumparator sigur.

    Interesati de achizitionarea scuderiei sunt miliardarul rus Rustam Tariko si presedintele competitiei A1GP, Tony Teixiera.
    Vizualizari: 828