rss

F1: Roma, tot mai aproape de o cursa stradala

  1. 06/02/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Herman Tilke
    Vezi toate fotografiile (1)


    Zvonurile conform carora marile orase ale lumii se inghesuie sa organizeze curse stradale de Formula 1 ne sacaie de ceva vreme, insa nicio metropola nu pare mai aproape de realizarea acestui obiectiv ca Roma. Iar prezenta in aceste zile in Italia a arhitectului german Herman Tilke, "vinovat" de mai multe circuite moderne pe care se desfasoara curse de Formula 1, nu face decat sa dea apa la moara celor care sustin ca in 2011 pe strazile Romei se va alerga un Mare Premiu.

    Se spune ca Tilke are la dispozitie un buget de aproximativ 50 milioane euro si analizeaza trei posibile trasee pentru cursa romana, toate in districtul EUR din zona de sud-vest a orasului.

    Maurizio Flammini
    , promotor superbike si fost pilot in F2, a venit cu ideea acestei curse, el bucurandu-se imediat de sprijinul autoritatilor locale. Insa exista si un grup ostil ideii de a organiza un Grand Prix in capitala Italiei.

    Organizatorii actualului Mare Premiu italian, care are loc la Monza, se tem ca ar putea pierde propria cursa. Pe de alta parte, reprezentantii Ferrari - Scuderia detine circuitul Imola (folosit pana nu demult pentru Marele Premiu al San Marino) - sustin ca, atata vreme cat tara este impanzita de circuite nefolosite, nu are sens o cursa stradala in Roma.

    Insa presa internationala scrie ca Tilke nu s-ar afla acolo fara incuviintarea lui Bernie Ecclestone, iar daca britanicul si-a dat deja acrodul pentru aceasta cursa, atunci e clar: peste cativa ani vom avea Marele Premiu din Roma!
    Vizualizari: 845