rss

F1: Renault va ramane mult timp in Marele Circ

  1. 26/05/2008
  2. Tags: Carlos Ghosn
    Vezi toate fotografiile (1)
    S-a zvonit la un moment dat ca Renault s-ar putea retrage din Formula 1 ca urmare a rezultatelor nesatisfacatoare obtinute in ultima vreme, insa CEO-ul companiei franceze, Carlos Ghosn, a declarat cu ocazia vizitei in paddock-urile de la Monte Carlo ca vor ramane in Marele Circ pe termen nelimitat.

    Este o schimbare radicala de atitudine, dupa ce, daca va mai amintiti, Ghosn spunea anul trecut, tot cam pe vremea asta, ca Renault F1 trebuie sa fie permanent in primele trei echipe pentru a se justifica efortul financiar. "Incercam sa devenim din nou competitivi si sa luptam cu echipele de top. Vom fi aici pentru o lunga perioada de timp", a spus Ghosn, ca un raspuns la avertizarea lui Max Mosley ca, in curand, Formula 1 se va confrunta cu o grava criza financiara si multe echipe vor disparea din peisaj.

    Pe de alta parte, Bernie Ecclestone a negat cu vehementa posibilitatea unei crize financiare, dar a recunoscut, totusi, ca ar trebui reduse costurile pe care le implica o echipa in Marele Circ. "Nu exista nicio criza in Formula 1. Din contra, F1 traverseaza o perioada foarte buna, se bucura de sprijinul liderilor mondiali din industria auto si este sponsorizata de multe branduri de prestigiu. Veniturile continua sa creasca, rating-ul tv este in continua crestere iar cererile din partea diverselor state pentru gazduirea unui Mare Premiu depasesc locurile din calendar", a explicat Ecclestone.   
    Vizualizari: 897