rss

F1: Renault nu-si face griji dupa primul test

  1. 30/01/2009
  2. Tags: Alonso, F1, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault nu-si pierde increderea chiar daca primul test cu noul R29 a fost dezamagitor. Echipa este increzatoare ca in urmatoarele saptamani vor imbunatati semnificativ performantele masinii.

    In singura zi de teste pe uscat ce a avut loc saptamana trecuta in Portugalia Fernando Alonso a fost cel mai incet pilot.

    Primele indicatii date de timpii scosi pe tur au venit dupa ce Alonso s-a plans de o manuire dificila si de lipsa de control asupra masinii in timpul testului.

    Pat Saymond, responsabil principal pe partea tehnica a declarat: “ Am fost dezamagit. N-a fost un test extraordinar. N-am avut totul chiar dupa cum ne-am dorit. Dar ne-am ales totusi cu o multime de date pe care sa le studiem si am observat anumite lucruri asupra carora trebuie sa revenim. Hartile aerodinamice ale noilor masini sunt foarte diferite si poate ca n-am tinut cont de acest aspect atat cat ar fi trebuit cand am setat masina.”

    “Putem mai mult si vom face masina mai usor de condus, deci si mai performanta.”

    Seymonds a mai spus ca nu gaseste o explicatie adecvata pentru faptul ca timpii scosi de Alonso in Portugalia n-au fost atat de buni – desi considera ca masina nu se prezinta chiar atat de rau cum sugereaza rezultatele.

    Seymond a anuntat ca echipa planuieste o ampla revizie a aerodinamicii masinii in urmatoarele saptamani, ceea ce va face ca R29 sa arate diferit fata de cum este acum. ”Nu putem face setarea finala fara un pachet aerodinamic complet”, a adaugat acesta.
     

    Vizualizari: 780