rss

F1: Renault, la un pas de retragere?

  1. 24/01/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Renault, Renault f1
    Vezi toate fotografiile (1)


    Renault F1 nu se afla deloc intr-o situatie roz, si asta nu neaparat din cauza lipsei de rezultate din ultima vreme. De vina, se spune, este noul regulament adoptat de FIA, cele mai lovite fiind departamentele de aerodinamica ale echipelor.

    Astfel, cum noile reglementari prevad o aerodinamica ce, dupa unii, arunca monoposturile de Formula 1 in urma cu 10 ani, interzicerea folosirii tunelurilor aerodinamice la scara reala, dar si un numar limitat de teste, o parte dintre angajatii care aveau trecut asa ceva in fisa de post au ramas fara obiectul muncii.

    Iar Renault F1 a anuntat ca va renunta la aproximativ 100 dintre salariatii uzinei din Enstone, Marea Britanie, majoritatea dintre ei facand parte din departamentele de aerodinamica si de teste.

    Pe baza acestor fapte, au aparut si speculatii mai triste, si anume posibilitatea ca 2009 sa fie ultimul an pentru constructorul francez in Formula 1. Conform unor surse neoficiale, Renault ar fi anuntat deja FOTA ca dupa acest sezon nu va mai livra motoare in regim de client catre alte echipe.
    Vizualizari: 780