rss

F1: Renault a prezentat noul monopost R28

  1. 01/02/2008
  2. Tags: monopost R28
    Vezi toate fotografiile (1)
    Team-ul francez si-a prezentat, astazi, la Paris, noul monopost R28 cu care va incerca sa atace titlul mondial al constructorilor din Formula 1.

    Masina, care si-a facut debutul saptamana trecuta la Valencia avandu-l in cockpit pe dublul campion mondial Fernando Alonso, are aceleasi culori ca anul trecut, iar ING va fi si in 2008 sponsorul principal al echipei.

    Renault, campioana mondiala in 2005 si 2006, a avut un an 2007 dezamagitor, incheind pe locul al treilea cu o singura clasare pe podium.

    Echipa spera ca 2008 sa aiba parte de mai multe satisfactii si sa revina la forma de acum doi ani.

    "Speram sa vedem echipa revenind acolo unde ii este locul, luptand pentru primele locuri", a declarat presedintele echipei, Bernard Rey. "Acesta este obiectivul cu noua masina. Din punct de vedere tehnic, toti am lucrat mult pentru a rezolva problemele de anul trecut. In ceea ce priveste pilotii, revenirea lui Alonso este un mare avantaj. Exista mult optimism in cadrul echipei".

    Alonso a revenit la Renault dupa doar un an petrecut la McLaren si va fi coechipier cu debutantul Nelson Piquet Jr.

    Directorul tehnic Bob Bell a marturisit la randul sau ca echipa a facut tot ceea a putut pentru a corecta problemele de anul trecut: "2007 a fost un an foarte slab pentru standardele noastre. Pentru 2008 asteptarile sunt foarte mari si este de datoria noastra sa le oferim pilotilor o masina competitiva. Trebuie sa lasam in urma problemele din 2007. Echipa a muncit mult din toate punctele de vedere, in special la aerodinamica".

    "Echipa a muncit mult din toate punctele de vedere, in special la aerodinamica. Am acordat o atentie deosebita noii aripi fata si suspensiei fata. Aripa spate a fost de asemenea redesenata. Masina a fost foarte fiabila la primul test, iar saptamana trecuta am facut progrese incurajatoare din punct de vedere al performantei. Suntem increzatori ca progresul inregistrat in tunelul de vant va fi vizibil si pe pista".
    Vizualizari: 878