rss

F1: Reactii pro si contra la penalizarea lui Hamilton

  1. 10/09/2008
  2. Tags: Felipe massa, Fernando Alonso, Formula 1, Kimi raikkonen, Lewis Hamilton
    Vezi toate fotografiile (1)


    Chiar daca multi nu sunt de acord cu decizia oficialilor de a-l penaliza pe Lewis Hamilton cu 25 de secunde dupa ce a scurtcircuitat o sicana in Marele Premiu al Belgiei, in timp ce lupta pentru prima pozitie cu Kimi Raikkonen, cativa piloti din Formula 1 au declarat ca penalizarea pilotului britanic este perfect normala.

    Evident, printre cei care sustin decizia se numara si Felipe Massa, invingatorul la masa verde, si Kimi Raikkonen, care considera ca Hamilton a gresit facand acea manevra. "Sunt reguli referitoare la castigarea avantajului prin taierea sicanelor. Nu am nimic altceva de comentat", a spus Campionul en titre. Massa s-a dovedit ceva mai vorbaret si a spus ca pilotul McLaren a fost "un pic prea optimist" depasindu-l pe Raikkonen imediat dupa ce a taiat inlantuirea de viraje.

    "Se stie bine ca oricine taie o sicana trebuie sa revina in totalitate in pozitia in care se afla inainte si sa renunte la orice eventual avantaj castigat. Daca Lewis ar fi abordat corect sicana nu ar fi reusit niciodata sa-l depaseasca pe Kimi in acea scurta linie dreapta care a urmat", a declarat brazilianul, care a mai spus ca problema scurtcircuitarii sicanelor este o chestiune des discutata in briefing-urile pilotilor.

    Pe de alta parte, Fernando Alonso, coechipier cu Lewis Hamilton la McLaren Mercedes in 2007, a spus ca toata lumea ar trebui sa accepte decizia oficialilor. "In final, ceea ce spun ei este intotdeauna corect, fie ca ne place sau nu", a comentat spaniolul.
    Vizualizari: 838