rss

F1: Raikkonen nu va fi penalizat

  1. 26/05/2008
  2. Tags: Niki lauda
    Vezi toate fotografiile (1)
    Comisarii Marelui Premiu de la Monte Carlo l-au lasat pe Kimi Raikkonen sa scape fara nicio penalizare, dar Campionul Mondial en-titre nu a scapat si de critici in urma cursei extrem de slabe pe care a facut-o in Principat.

    Clasarea pe locul 9 si lipsa punctelor l-au facut sa piarda sefia clasamentului general in favoarea lui Lewis Hamilton. Duminica, Raikkonen s-a dovedit total necompetitiv si depasit de situatie si a facut mai multe greseli de pilotaj: si-a avariat monopostul dupa o iesire in decor cand nu era presat de nimeni din spate apoi a scapat masina in spatele lui Adrian Sutil, fortandu-l pe german la abandon cand rula in pozitia a patra -  fiind foarte aproape de cel mai bun rezultat din cariera.

    Finlandezul si-a cerut scuze, iar oficialii FIA l-au "interogat" cu privire la acest incident si au ajuns la concluzia ca pilotul Ferrari nu trebuie penalizat. Insa presa nu s-a dovedit la fel de iertatoare. Kimi Raikkonen a fost intrebat daca aceasta a fost cea mai slaba cursa din viata sa si rugat sa dea o explicatie pentru faptul ca, pe toata durata cursei, s-a aflat atat de departe de concurentii din fata, inclusiv la ani lumina de coechipierul sau, Felipe Massa.

    Nu am aflat raspunsul lui Raikkonen, insa am auzit ce a spus fostul mare campion Niki Lauda despre prestatia acestuia. "Nu pot sa inteleg cum este posibil ca cel mai bine platit pilot sa faca o cursa atat de prosteasca", a spus austriacul, analist la o televiziune germana.
    Vizualizari: 743