rss

F1: Raikkonen nu se mai gandeste la 2008

  1. 24/02/2009
  2. Tags: Ferrari, Kimi raikkonen

Kimi Raikkonen spune ca nu se mai gandeste la dezamagirea din sezonul 2008, mai ales acum, cand scopul lui este sa revina in campionat.

Campionul mondial din 2007 nu a putut sa-si apere titlul in sezonul trecut, cand a traversat o perioada dificila, in care a fost umbrit de colegul sau de la Ferrari, Felipe Massa.

Raikkonen nu a reusit sa se simta perfect confortabil cu manipularea masinii italiene in cea mai mare parte a sezonului, dar  admite ca are deja un sentiment mai bun cu F60-ul din acest an.

"Este prea devreme pentru a spune. Cu siguranta, sentimentul a fost bun," i-a spus Raikkonen lui Corriere della Sera. "Intotdeauna inveti din greseli, dar nu sunt in mod deosebit interesat sa inteleg ce s-a petrecut anul trecut; nu mai putem schimba modul in care au decurs lucrurile si nu ne ajuta sa facem lucrurile mai bine acum pentru atunci. Sunt fericit sa vorbesc despre ceea ce putem face in acest an."

Finlandezul a mai spus, de asemenea, ca nu cauta razbunare pentru ultimul sau sezon slab."Incerc doar sa dau tot ce am mai bun", a adaugat el. "Toata lumea stie ce putem face, iar obiectivul nostru este de a castiga campionatul.

"Sunt multe lucruri care trebuie sa mearga bine pentru a implini acest obiectiv si nu vorbesc neaparat despre noroc. Ma gandesc sa fac cateva teste bune si sa am un start puternic in primele curse ale sezonului."

Raikkonen recunoaste ca a ramas placut impresionat in urma testelor de saptamana trecuta de la Bahrain."A fost un bun prim pas, totul a mers bine. Iar in ceea ce priveste slick-urile, intr-un final n-am gasit multe diferente fata de atunci cand le-am incercat pe masina veche, inainte de Craciun.

Raikkonen, care a marcat doar doua victorii anul trecut, a spus ca nu a urmarit ce au facut rivalii sai pe timpul iernii."N-am nici o idee despre modul in care lucreaza celelalte echipe", a spus el. "Pana acum, toti timpii pe tur au fost foarte apropiati, dar in timpul testarii folosim anvelope diferite, incercam lucruri care nu se vor dovedi a fi bune sau rele decat mai târziu. Dar nu sunt nici interesat, nici ingrijorat pentru ceilalti. Sa ne gandim mai bine la noi."

Pilotul finlandez, care a incheiat un contract cu Ferrari pana in 2010, a insistat asupra faptului ca echipa din Maranello va fi ultima pentru care mai piloteaza in Formula 1."Vom vedea in doi ani. Dar ce este sigur este ca Ferrari va fi ultima mea echipa. Ceea ce nu inseamna ca voi pleca cu certitudine in 2010.” 

Vizualizari: 776