rss

F1: Prima echipa americana, in 2010

  1. 04/02/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Ken Anderson, Peter Windsor, USF1
    Vezi toate fotografiile (1)


    Desi ingropat de criza economica, continentul nord-american gaseste resursele necesare pentru a se alatura Formulei 1, cea mai renumita competitie desfasurata pe circuit. Echipa de peste Atlantic are deja si un site - momentan in constructie, www.usf1.com, si este pusa pe picioare de Peter Windsor si Ken Anderson.

    Acesta din urma este un american care a ocupat pentru cativa ani functia de director tehnic al defunctei echipe Ligier F1, pentru ca apoi sa cunoasca adevarata glorie in cariera in cursele de Indycar si NASCAR. Britanicul Peter Windsor, in varsta de 56 de ani, a avut in trecut legaturi cu Williams si Ferrari, pe ale caror state de plata s-a aflat, insa a devenit cunoscut ulterior ca scriitor si prezentator TV.

    USF1 ar urma sa ia parte la cursele din Marele Circ incepand din 2010, insa lucrurile sunt deja aranjate, iar Bernie Ecclestone si-a dat acordul pentru noua echipa.

    USF1
    si-a fixat cartierul general in Charlotte, North Carolina, si va alerga sub sloganul "made in America". Evident, noua echipa isi propune sa promoveze tehnologia americana si pilotii nascuti pe teritoriul nord-american.
    Vizualizari: 941