rss

F1: Nici un compromis in taierea costurilor

  1. 07/02/2009
  2. Tags: Fia, Formula 1, Mosley
    Vezi toate fotografiile (1)

    Presedintele FIA, Max Mosley a avertizat ca nu vor exista compromisuri pentru nici o echipa cu privire    la planurile de taiere radicala a costurilor in Formula 1 pentru 2010, argumentand ca acest sport traverseaza cea mai mare criza din ultimii 40 de ani.

    Mosley se teme ca daca FIA nu face tot ce-i sta in putere sa reduca drastic bugetele, atunci mai multe echipe vor trebui sa se retraga la sfarsitul acestui an.

    Pentru a preveni un scenariu atat de sumbru el impinge mai departe planurile de a taia costurile pana la 50 de milioane de euro pe sezon.

    “Este de departe cea mai mare criza de cand sunt eu prezent in acest sport, de la sfarsitul anilor '60. Intrebat de cei de la autosport.com ce crede ca s-ar intampla daca nu s-ar lua nici o masura, Mosley a raspuns: “Cred ca am sfarsi cu foarte putine masini pe grila de start in 2010”.

    Mosley a spus ca vrea masuri provizorii pana la primavara si crede ca echipele vor trebui sa fie de acord cu ce se hotaraste. “Nu stiu cum sa spun, dar suntem intr-o situatie de forta majora” a adaugat Mosley cu privire la faptul ca FIA poate actiona numai unilateral in asemenea circumstante.

    El crede ca situatia financiara este inrijoratoare, avand in vedere ca pe langa necesitatea reducerii costurilor este foarte posibil sa ajunga in declin in urmatorii ani si castigul comercial din Formula 1.
    “Am avut o intalnire cu FOTA pe 10 decembrie dar situatia de azi e mult mai rea decat era atunci. Industria auto este ca un avion in plonjare – toata lumea asteapta sa se redreseze dar pana acum nu exista prea multe semne ca se intampla practic acest lucru”.

    Mosley apreciaza ca Formula 1 a cazut pentru ca a lasat costurile sa ascape de sub control si crede ca reducerea bugetelor este vitala atat pentru producatori cat si pentru echipele independente de perspectiva.

    In ciuda temerilor sale cu privire la gravitatea situatiei actuale, Mosley considera ca daca planurile FIA vor fi un succesc atunci Formula 1 va avea cel putin 12 echipe pe grila in 2010.

    Vizualizari: 704