rss

F1: Mercedes SL 63 AMG, noul safety-car

  1. 11/03/2008
  2. Tags: Mercedes sl 63 amg facelift
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul safety-car oficial pentru editia de anul acesta a campionatului mondial de Formula 1 este un Mercedes SL 63 AMG facelift, care inlocuieste bolidul de anul trecut, CLK 63 Black Series.

    Noua vedeta a neutralizarii curselor din Marele Circ va fi ajutata, la nevoie (noi speram sa nu fie cazul), de o ambulanta la fel de speciala, rezultata in urma modificarii unui C 63 AMG Estate.

    SL 63 AMG Safety Car are acelasi motor V8 de 6,2 litri sub capota, care dezvolta aceeasi putere de 525 CP ca si pe modelul de serie, insa similaritatile se cam termina aici: masina care va conduce plutonul lui Raikkonen, Massa & Co are o galerie de evacuare cu o “respiratie” mai buna, un sistem de racire ameliorat, frane mai potente si panouri din fibra de carbon drept capota, aripi fata si capac pentru portbagaj (in acest fel, greutatea a scazut cu circa 220 kg).

    La reducerea maselor a contribuit si eliminarea mecanismului automat de deschidere a hardtop-ului rabatabil, SL 63 fiind transformat din roadster intr-un coupe cu doua locuri. Nu e rea ideea...

    Pentru o galerie foto completa, dati click aici .

    Vizualizari: 989