rss

F1: Massa testeaza noul Ferrari F60 la Mugello (cu video)

  1. 13/01/2009
  2. Tags: F60, Felipe massa, Ferrari, Formula 1, Mugello
    Vezi toate fotografiile (7)

    La scurt timp dupa dezvelirea oficiala a noului monopost F60, cu care cei de la Ferrari vor incerca sa-si apere titlul mondial la constructori cucerit in 2008 si sa-l recucereasca pe cel al pilotilor, Felipe Massa a efectuat primele tururi la comenzile bolidului rosu pe circuitul de la Mugello, de langa Florenta.

    "Sunt emotionat si fericit in acelasi timp pentru ca am ocazia sa fiu primul care testeaza noul Ferrari F60", a declarat Massa pentru Gazzetta dello Sport inainte de a se urca in noul monopost al Scuderiei. Pe o vreme friguroasa, pilotul brazilian a parasit paddock-ul la bordul lui F60 putin dupa ora 10:30 pentru un tur de incalzire, al doilea tur de circuit fiind parcurs dupa aproximativ 20 de minute.

    Galerie foto aici

    In total, Massa a acoperit in jur de 100 de kilometri in aceasta prima zi de teste, dupa care si-a expus primele impresii despre noua masina: "Ferrari F60 este o masina complet diferita comparativ cu cea de anul trecut. Au fost introduse noi reguli ceea ce a facut ca masina din 2009 sa fie schimbata, mai ales la nivelul designului. Sistemul KERS este nou, dupa cum bine stiti, iar aerodinamica masinii este foarte diferita si va avea un rol extrem de important in ceea ce priveste masina si stilul de pilotaj al nostru. Cat priveste aceasta prima zi de teste, nu am urmarit sa parcurgem 100 de tururi sau sa stabilim timpi foarte buni pentru ca atunci cand sunt introduse atatea modificari testele sunt foarte dificile. Astazi am rezolvat cateva mici probleme. Despre noul design al masinii pot sa va spun ca, la fel cum in fiecare an am avut o masina frumoasa, la fel stau lucrurile si acum. In timp ce zburam dinspre Brazilia spre Italia ma gandeam ca o sa vad o masina mai mare, insa m-a surprins sa gasesc un monopost compact, mai ales la partea din spate. Noi speram ca F60 sa fie la fel de rapida pe cat este de frumoasa".

    Noul sistem KERS, cu care monopostul F60 este echipat in premiera si care este produs de Magneti-Marelli, a fost testat catre sfarsitul sedintei de antrenamente de la Mugello, insa oficialii Ferrari nu au decis inca daca aceasta tehnologie va fi folosita la prima cursa din sezonul 2009, care se va disputa la Melbourne in luna martie.

    Urmariti in continuare un tur de circuit la Mugello parcurs de Massa si surprins pe pelicula cu o camera montata pe casca brazilianului. Enjoy it!

     

     

     

    Vizualizari: 1099