rss

F1: Lauda: pilotii de azi nu au personalitate

  1. 20/02/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Niki lauda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Fostul mare campion de Formula 1, Niki Lauda, este de parere ca pilotii din ziua de azi sunt lipsiti de personalitate si carisma. Austriacul in varsta de 60 de ani, devenit celebru dupa cumplitul accident din 1976 de la Nurburgring, a facut o analogie intre timpurile moderne ale F1 si era in care duelurile roata la roata faceau deliciul publicului, iar siguranta era pusa pe planul doi.

    "In acele vremuri, moartea facea parte din acest sport. Pilotii de acum nici nu stiu ce inseamna asta. Conduc karturi pana la 18 ani si pe urma incep cariera in Formula 1. Nu stiu nimic altceva decat sa accelereze si sa invarta de volan. Nu au avut sansa sa isi dezvolte o personalitate. Singura urma de carisma la un pilot precum Lewis Hamilton este data de prietena sa, Nicole Scherzinger", a spus austriacul care a adunat 25 de victorii in Marele Circ.

    Iar pentru a dovedi faptul ca el insusi are o personalitate puternica, ce nu s-a sters odata cu trecerea timpului, a afirmat ca si in prezent are exact acelasi numar de prieteni ca si in vremea in care pilota: niciunul!

    "Este perfect adevarat. Nu exista niciun dubiu ca, pe vremea cand concuram, fiecare era in stare sa calce pe capul altcuiva pentru a obtine o victorie. Trebuie sa fii un singuratic ca sa ai succes in sporturile cu motor", a concluzionat Niki Lauda.
    Vizualizari: 807