rss

F1: Kubica avertizeaza: se vor inmulti accidentele

  1. 22/01/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Bmw sauber, F1, Formula 1, Robert kubica
    Vezi toate fotografiile (3)


    Robert Kubica este ingrijorat ca noul tip de aripa fata va creste riscul accidentelor. Noul regulament prevede folosirea in 2009 a unor aripi fata mult mai late comparativ cu cele folosite in anii trecuti, fapt ce duce la un un risc ridicat de avariere in cazul duelurilor roata la roata, foarte frecvente in primul viraj al curselor.

    Insa polonezul, care a suferit un accident serios in 2007, cand, in urma unui contact cu un alt monopost, aripa fata a masinii sale a ajuns sub roti, a atras atentia asupra faptului ca prin noile reglementari privind aerodinamica, adoptate pentru a inlesni depasirile, se vor inmulti si accidente petrecute la viteze mari.

    De asemenea, pilotul BMW Sauber a amintit de teribilul accident ce l-a avut ca protagonist pe Luciano Burti in 2001, la Spa-Francorchamps, care a fost cauzat tot de o avarie a accesoriului din fata rotilor frontale.

    "Trebuie sa fim foarte atenti acum, cand avem aceasta aripa imensa care acopera toata latimea pneurilor. Este foarte mare si poate ajunge usor sub masina", a avertizat pilotul de 24 de ani.

    (Foto jos - stanga: monopostul BMW Sauber pentru 2009, dreapta: monopostul BMW Sauber de anul trecut)
    Vizualizari: 894