rss

F1: Honda Racing Team ramane pe grila!

  1. 02/03/2009
  2. Tags: F1, Formula 1, Honda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Conform ultimelor informatii, Honda Racing va fi preluata de managerii Ross Brawn si Nick Fry si va fi finantata din mai multe surse. Interesant este ca actualul proprietar, Honda Motor, va ajuta echipa cu circa 80 milioane de euro, suma egala cu cea pe care niponii ar fi cheltuit-o pentru desfiintarea echipei.

    Din 2008 de cand Honda si-a anuntat retragerea din F1, miliardarul mexican Carlos Slim, David Richards, fostul manager al echipelor Benetton si BAR, Tony Teixeira, boss-ul A1GP Series si grupul Virgin detinut de britanicul Richard Bransons s-au aratat interesati de preluarea echipei, insa niciunul dintre ei nu a facut pasul decisiv.

    Dar a fost gasita o alta solutie: pe langa milioanele de la Honda, bani vor veni si din partea Formula One Management, companie detinuta de Bernie Ecclestone, care le va furniza celor doi un avans din drepturile de televizare. Brawn si Fry isi pun sperantele si in alti sponsori, atrasi de o eventuala venire a lui Bruno Senna in randul echipei.

    Planul de salvare a Honda Racing Team, acceptat in cele din urma de producatorul auto nipon, mai prevede concedierea a 300 de angajati ai fabricii din Brakley din totalul de aproximativ 700. Nici Jenson Button, pilotul numarul 1 al echipei, nu scapa neatins. Se spune ca britanicul a acceptat o scadere a salariului cu aproape 50%, de la 11 milioane de euro pana la 5,5, pentru ca altfel ar fi riscat sa ramana in afara grilei de start. De asemenea, conducerea va primi salarii cu 20% mai mici, in timp ce  venitul lunar al angajatilor va fi redus cu 10%.

    Echipa isi va schimba denumirea, insa Honda are posibilitatea de a reveni cu drepturi depline in 2010 sau 2011, daca situatia financiara a companiei va permite acest lucru.

    Monopostul pentru 2009 a fost dezvoltat inca de anul trecut, insa el a fost modificat recent pentru a putea fi dotat cu motoarele Mercedes. Inca nu este clar cine va fi cel de-al doilea pilot, Rubens Barrichello aflandu-se si el pe lista, insa un anunt oficial privind viitorul echipei urmneaza sa fie facut pana la data de 5 martie.  
    Vizualizari: 737