rss

F1: Honda nu gaseste cumparator

  1. 23/02/2009
  2. Tags: Fukui, Honda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sperantele de supravietuire in Formula 1 ale celor de la Honda s-au risipit luni, atunci cand sefii lor japonezi au declarat ca nu se arata nici un cumparator serios pentru echipa.

    Dupa luni de speculatii cu privire la viitorul echipei, cele mai recente zvonuri sugerand ca  Richard Branson ar putea sa se implice, sperantele pentru o afacere iminenta au fost spulberate de  Honda care spune ca au fost slabe sansele de a gasi pe cineva sa preia controlul.

    CEO-ul Honda, Takeo Fukui, intr-o conferinta de presa sustinuta la Tokyo, spunea despre companie ca ar putea avea probleme cu gasirea unui cumparator, avand in vedere ca au facut putine progrese. Echipa a fost scoasa la vanzare din luna decembrie, anul trecut.

    "Exista diverse oferte pentru echipa, dar nu am vazut nici un cumparator serios inca," a declarat Fukui pentru Reuters. "Procesul de vanzare este foarte dificil."

    Comentariile lui Fukui au adaugat intrigi proaspete legate de situatia Honda Racing, dupa ce  Bernie Ecclestone a declarat duminica ca sefii de echipa, Nick Fry si Ross Brawn, au refuzat o oferta de 100 de milioane de lire pentru sprijinirea echipei.

    "Ar fi trebuit sa accepte ce le-am oferit . A fost o oferta foarte buna pentru toata lumea in cauza. Le-ar fi dat o protectie completa, dar au vrut sa faca lucrurile pe cont propriu. Acum tot ce putem face este sa speram si sa ne rugam."

    In aceste conditii timpul se scurge pentru Honda si este tot mai greu sa gaseasca un cumparator pentru echipa.

    Honda Racing a pastrat mai multe saptamani tacerea cu privire la stadiul de negocieri, timp in care un purtator de cuvant abia a spus saptamana trecuta ca echipa este optimista cu privire la prezenta lor pe grila la Melbourne.

    Honda Motor Company a mai anuntat, luni, ca Fukui, un mare sustinator al sportului cu motor, va parasi functia de CEO, in iunie. El va fi înlocuit de Takanobu Ito.
     

    Vizualizari: 935
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »