rss

F1: Hibride in Formula 1

  1. 13/03/2008
  2. Tags: Hibrid, Max mosley
    Vezi toate fotografiile (2)
    Echipele din Formula 1 vor fi obligate sa foloseasca tehnologii hibrid incepand din 2009, pentru ajuta industria auto in efortul de a construi masini "verzi".

    Decizia a fost luata de International Advanced Mobility Forum, in frunte cu noul presedinte Max Mosley (acelasi care guverneaza de ani buni Federatia Internationala de Automobilism) in urma unei sedinte ce a avut loc in Monte Carlo si la care a participat si Excelenta sa Printul Albert de Monaco.

    Mosley a mentionat  2009, 2011 si 2013 ca ani in care Marele Circ trebuie sa asimileze, incet dar sigur, tehnologiile care ajuta la salvarea planetei. Astfel, spune Mosley, incepand de anul viitor monoposturile de F1 ar trebui sa fie capabile sa recupereze energia ce se pierde prin franare, iar in 2013 se doreste reciclarea gazelor de esapament. "Sistemele hibride vor revolutiona Formula 1", a spus presedintele FIA.

    "Daca vom face regulamentul de-asa natura incat aceste dispozitive sa fie singurul mijloc prin care se poate castiga un plus de performanta, atunci putem fi siguri ca remarcabilii ingineri si bugetele imense din F1 se vor dedica suta la suta tehnologiilor de recuperare a energiei, ceea ce va grabi industria auto in efortul sau de a reduce consumul de combustibil si emisiile de CO2", a completat fostul avocat.
    Vizualizari: 947