rss

F1: Ferrari testeaza deja monopostul F2009

  1. 11/03/2008
  2. Tags: Stefano domenicali
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi sezonul 2008 va incepe de abia in acest week-end, directorul sportiv al celor de la Ferrari, Stefano Domenicali, a confirmat in cotidianul Gazzetta dello Sport ca echipa de la Maranello testeaza deja monopostul pentru 2009 in tunelul de vant.

    "Regulamentul ne va permite sa aducem cateva imbunatatiri de-a dreptul senzationale care vor diferentia clar masinile, in timp ce actualele posibilitati de modificare sunt limitate de regulile carora ne supunem de mai multi ani", a declarat Domenicali.

    "Este de asteptat ca regulile in ceea ce priveste modificarile aduse masinilor vor fi revizuite pentru sezonul 2009 in numele sigurantei inainte de toate, dar in acelasi timp si in numele protejarii mediului inconjurator si al limitarii costurilor", a continuat Domenicali. Printre aceste schimbari se numara cele care vizeaza pneurile slick, care vor reveni mai mult ca sigur in Formula 1. Daca la acestea adaugam actualele reguli care interzic sistemele de asistare precum controlul tractiunii vom avea un sezon 2009 foarte interesant".

    "Pret de o luna am testat in tunelul de vant un monopost la scara a masinii care va alerga in 2009. Facem experimente full-time si, inca o data, va trebui sa iesim pe circuit foarte devreme".

    "De asemenea, va trebui sa lucram in paralel la evolutia masinii care va participa in sezonul 2008. Insa, efectivul echipei este acelasi, nu l-am dublat", a conchis oficialul Ferrari.
    Vizualizari: 658
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »