rss

F1: Ferrari F60, ilegal?

  1. 20/01/2009
  2. Tags: F1, F60, Ferrari, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (3)


    Zilele trecute Ferrari s-a retras din testele de la Portimao, unde ar fi trebuit sa alerge impreuna cu alte echipe din Formula 1. Motivul invocat de italieni a fost vremea nefavorabila, astfel ca Scuderia si-a luat galetusa si lopatica si s-a mutat la alta groapa de nisip, mult mai aproape de casa: Mugello, Italia.

    Insa minciuna are picioare scurte, si germanii de la Auto Motor und Sport s-au prins repede ce au italienii de ascuns. Ei bine, daca ne luam dupa publicatia din tara lui Michael Schumacher, monopostul Ferrari este... ilegal! Asa e, nu ar fi prima data cand Calutul Cabrat ocoleste regulamentul, insa de data aceasta ei nu mai au complicitatea lui Bernie Ecclestone , cel care taie si spanzura in Marele Circ, astfel ca sunt mult mai expusi penalizarilor.

    Din observatiile reporterilor revistei sus-numite reiese ca sistemul de evacuare al monopostului F60, cu care Ferrari va incerca sa cucereasca ambele titluri in 2009, nu este conform cu noile norme tehnice. Mai exact, partea vizibila a gurilor de evacuare contravine noului regulament.

    Echipele rivale din Formula 1 au atras atentia asupra designului acestora, tevile de esapament fiind mai mult niste aripi aerodinamice situate inspre spatele masinii ca o prelungire a caroseriei. Uitandu-ne la celelalte monoposturi lansate pana acum, Renault , Williams , McLaren si Toyota , putem observa ca evacuarea este inglobata in designul masinii si nu este aproape deloc vizibila.

    Auto Motor und Sport scrie, insa, ca Ferrari nu va avea nicio problema in a redesena partea cu probleme a masinii. In plus, zvonurile vorbesc si despre o nemultumire a inginerilor Ferrari in ceea ce priveste aripa fata a lui F60, pe care doresc sa o imbunatateasca.

    Vizualizari: 870