rss

F1: Echipele vor 12 puncte pentru invingator si curse mai scurte

  1. 07/03/2009
  2. Tags: Bernie Ecclestone, F1, Formula 1, Fota
    Vezi toate fotografiile (1)


    In conditiile actuale, echipele implicate in Campionatul de Formula 1 nu se mai multumesc doar cu regulile impuse de FIA si Bernie Ecclestone si vor sa modeleleze sportul dupa propriile idei. Astfel, prezenti la Salonul Auto de la Geneva, membri FOTA (asociatia echipelor din F1) au sustinut o sedinta la finalul careia au prezentat o serie de masuri care, spun ei, vor duce la o evolutie a Marelui Circ.

    Cea mai importanta dintre problemele ridicate se refera la sistemul de punctaj, o alternativa cu care FOTA vrea sa contracareze propunerea lui Ecclestone de a acorda medalii in loc de puncte. Reprezentantii sustin ca un sistem de punctaj 12-9-7-5-4-3-2-1 (unde invaingatorul primeste 12 puncte, iar pilotul clasat pe locul 8 un singur punct) ar avantaja invangatorii, acelasi lucru pe care il urmarea si britanicul prin sistemul de premiere cu medalii. Apoi, incepand din 2010, echipa cu cel mai rapid pit-stop inregistrat pe parcursul cursei ar putea primi un punct.

    FOTA a mai discutat despre posibilitatea de a face publice cantitatea de combustibil din rezervoare la plecarea in cursa, datele referitoare la realimentare, precum si tipul si specificatiile anvelopelor folosite. In plus, din sezonul urmator se doreste reducerea distantei parcurse intr-o cursa de la 300 la 250 km.
    Vizualizari: 933