rss

F1: Depasirea anului 2008 - Massa trece de Kovalainen si Barrichello (cu video)

  1. 16/12/2008
  2. Tags: Barrichello, Ferrari, Formula 1, Kovalainen, Massa
    Vezi toate fotografiile (1)

    Intr-o ancheta realizata de un site de specialitate, cea mai spectaculoasa depasire efectuata in sezonul 2008 al Campionatului Mondial de Formula 1 a fost realizata de brazilianul Felipe Massa, care a reusit sa treaca in acelasi viraj atat de Heikki Kovalainen, cat si de Rubens Barrichello.

    Ce a fost asa spectaculos in manevra izbutita de Massa in Marele Premiu al Canadei de la Montreal? Cum rivalii directi in lupta pentru titlu la acel moment, Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen abandonasera, brazilianul de la Ferrari trebuia sa termine cursa in puncte. Problema era ca Massa rula undeva la mijlocul plutonului dupa ce avusese o problema la primul pit-stop.

    Trebuia sa castige pozitii rapid si sa depaseasca nu numai piloti mai lenti ca Barrichello (Honda), ci si altii mai rapizi ca Heikki Kovalainen (McLaren). Massa a avut sansa extrem de rara sa-i depaseasca pe amandoi dintr-o singura manevra si... a reusit! Kovalainen l-a depasit pe Barrichello la intrarea in acul de par L'Epingle, insa a iesit larg, ambii piloti fiind practic blocati, ceea ce i-a permis lui Massa sa treaca la limita de cei doi rivali.

    In clasament, pe locul al doilea s-a situat depasirea reusita de Nick Heidfeld in dauna lui Kimi Raikkonen si a lui Heikki Kovalainen la Silverstone, cu mentiunea ca Heidfeld avea avantajul unor pneuri mai bune in conditiile date (ploaie), in timp ce a treia a fost votata depasirea izbutita de Hamilton asupra lui Raikkonen la Spa, o dovada ca acea manevra a fost considerata regulamentara de foarte multa lume.

    Iata filmuletele cu cele trei depasiri care au intrunit cele mai multe voturi:

    1. Felipe Massa ii depaseste pe Heikki Kovalainen si Rubens Barrichello la Montreal

     

     

    2. Nick Heidfeld ii depaseste pe Kimi Raikkonen si Heikki Kovalainen la Silverstone

     

     

    3. Lewis Hamilton il depaseste pe Kimi Raikkonen la Spa

     

     

    Vizualizari: 1211